תיירות ערבה תיכונה ממליצה על ביקור במכוורת פורת

שתפו ב:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
תיירות ערבה תיכונה ממליצה על ביקור במכוורת פורת, לטייל בגן הפסלים, לסייר במרכז המבקרים, שבו מוזיאון הדבורה וחנות הבית ולטעום את מנת הקוסקוס הביתי החם והטעים בימי שישי בצהריים.
רונית זילברשטיין
24/11/2020 | 14:15

תיירות ערבה תיכונה ממליצה על ביקור במכוורת פורת, לטייל בגן הפסלים, לסייר במרכז המבקרים, שבו מוזיאון הדבורה וחנות הבית ולטעום את מנת הקוסקוס הביתי החם והטעים בימי שישי בצהריים.

רן פורת החל את דרכו כדבוראי עם שחרורו מהצבא, בשנת 1989, כשברשותו ארבע כוורות בלבד. עם השנים גדל הביקוש לשירותי האבקה ולדבש איכותי והמכוורת גדלה והתפתחה. כיום למכוורת פורת כ-2000 כוורות הפזורות בשטחי מרעה מאזור קיבוץ אילות שבדרום ועד אזור בית שמש שבשפלה ומתמחה בהפקת דבש מדברי, טהור וטבעי שעשוי כולו מצוף פרחים, דבש זני (מהמילה זן), דבש מסוגים שונים שנבדלים ביניהם לפי סוג הפרח, העונה, טעם וצבע. בין סוגי הדבש הזני: דבש פרחי האקליפטוס, דבש פרחי האבוקדו, דבש פרחי ההדרים, דבש פרחי בר, דבש פרחי החרחבינה ודבש פרחי אשל הערבה.

במרכז המבקרים התיירותי קיים מיצג דבורים ייחודי מסוגו בארץ עם אלפי דבורי מתכת צבעוניות משתלשלות מן התקרה, לצד צילומי ענק של צלם העיתונות דן בלילטי והצלם גלעד לבני, כוורת שקופה סרטון על דבורי הדבש, תצפית מלמעלה על חדר הרדייה וגלריית פסלים של האומנית צ’צ’ה פורת.

חנות מכוורת פורת פתוחה לקהל הרחב מהשעה 10:00 בבוקר, בה ניתן ליהנות ולטעום מטוב הטבע: דבש זני, איכותי ומשובח (פרחי בר, אבוקדו, חרחבינה, אקליפטוס, הדרים, כותנה ואשלים), יינות בוטיק, שמן זית מעולה ממגוון זנים וחליטות תה נפלאות. ניתן גם לשבת במקום, ללגום בקבוק יין משובח, להתענג על שתיית תה מהביל ולקינוח לסייר בגינת הפסלים המקסימה של האומנית צ’צ’ה פורת ובימי שישי בצהריים לאכול קוסקוס ביתי מתובל בנופי המדבר.

שתפו ב:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

כתיבת תגובה