שגריר נורווגיה בישראל –קורה אוס נפגש עם ראש העירייה ודן באפשרות פתיחה של קו תעופה ישיר בין אוסלו לרמון.
שתפו ב:

במסגרת חיזוק הקשרים הבינלאומיים בדגש על שיתופי פעולה בתחומי אנרגיה מתחדשת וחקלאות ימית, ביקר באילת, שגריר נורווגיה בישראל –קורה אוס (KåreAas). במהלך הביקור נפגש השגריר עם ראש העירייה – אלי לנקרי ושוחח איתו על חיזוק היחסים ועל שיתופי פעולה בתחומים שונים. את הביקור ליווה אנה ליסון רכזת קשרי חוץ בעיריית אילת
השגריר המכהן כשנתיים בתפקידו ומבקר לראשונה באילת, התרשם מאוד מהפיתוח המואץ בעיר ומההשקעה בתחום הביוטכנולוגיה והחקלאות הימית כחלק מגיוון מקורות התעסוקה. במהלך הפגישה סקר ראש העירייה בפני השגריר את מאפייני העיר המיוחדים וכיווני ההתפתחות שלה כולל פיתוח מתחם שדה התעופה הישן,בניית קריית ספורט בינלאומית, מרכז קונגרסים, פיתוח רצועת החוף וכמובן אודות פיתוח האנרגיה המתחדשת. ראש העירייה עדכן גם בעניין הפרויקטים של עיר חכמה ופיתוח תעשייה למזון מהים והשניים סיכמו, כי תיבחן אפשרות של מחקר משותף בנושא. עוד בחנו השניים בפגישה פתיחה של קו תעופה ישיר בין אוסלו לרמון.
השגריר בירך את ראש העיר על האירוח ועל הסקירה וביקש ממנו לפנות זמן לביקור בנורווגיה ואף העניק לו קריסטל נורבגי ייחודי. ראש העירייה הודה לשגריר על הביקור וציין, כי אילת תשמח לשתף פעולה בכל התחומים והעניק לו שי צנוע והזמין אותו להשתתף בפסטיבל הג'אז הקרוב.
שתפו ב: