תלמידי בית ספר היסודי "אלמוג" זכו בפרס השופטים בתחרות הרובוטיקה הבינלאומית בזכות תכנון פח שכונתי.
שתפו ב:

תלמידי בית ספר היסודי "אלמוג" זכו בפרס השופטים בתחרות הרובוטיקה הבינלאומית בזכות תכנון פח שכונתי. במשך שלושה חודשים, ארבע פעמים בשבוע לאחר שעות הלימודים, נפגשו קבוצת תלמידים מכיתות ה' ו-ו' כדי לפתח מיזם בנושא סביבתי אותו הם הציגו בתחרות הארצית. התלמידים הציעו פח שכונתי פשוט ומהנה. על החדשנות, ההנאה ועבודת הצוות זכו כאמור הילדים בפרס השופטים.
משך שלושה חודשים נערכו התלמידים עם תכנון הרובוט שלווה בתהליך חקר עירוני. לצד הצגת היוזמה היו צריכים הילדים להתמודד עם אתגרים רובוטיים שונים במהלך התחרות. הילדים הציעו כאמור מיזם חדשני של פח שכונתי שפשוט ומהנה לזרוק בו את האשפה. הילדים ביצעו את כל המיזם באמצעות תצפיות ושיתוף פעולה עם סמנכ"ל העירייה – עופר אברהם. את התלמידים ליוו בכל התהליך, המורה לרובוטיקה – דני קן-לי והמורה נועה גוקמן שהובילה את תהליכי החקר לאורך התהליך.
הרעיון הוצג כאמור בתחרות רובוטיקה בינלאומית FLL)) שהתקיימה בירוחם. פרס השופטים הוענק לתלמידים על מצוינות בתחום התכנון הרובוטי, על עבודת צוות, גילוי הנאה, השפעה וחדשנות.
שתפו ב: