שיאנית: הערבה התיכונה במקום הראשון בישראל בייצור חשמל סולארי על גגות מגורים.
הערבה התיכונה מובילה עם שיעורי מימוש כפולים מהממוצע.

שתפו ב:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיאנית: הערבה התיכונה במקום הראשון בישראל בייצור חשמל סולארי על גגות מגורים. הערבה התיכונה מובילה עם שיעורי מימוש כפולים מהממוצע.
רונית זילברשטיין
12/05/2026 | 22:00

שיאנית: הערבה התיכונה במקום הראשון בישראל בייצור חשמל סולארי על גגות מגורים.
הערבה התיכונה מובילה עם שיעורי מימוש כפולים מהממוצע.
לפי פרסום של משרד האנרגיה והתשתיות, שיעור המימוש של ייצור חשמל ירוק, מהשמש, עומד בישראל על 14% בלבד, כאשר 54% מפוטנציאל המימוש – במבני מגורים. הרשות המובילה בתחום זה בארץ הינה מועצה אזורית הערבה התיכונה (37%) ואחריה מועצה אזורית הר חברון (24.3%), מועצה אזורית ברנר, באר טוביה, מיתר ובית-שאן.

מאיר צור ראש מועצה אזורית הערבה התיכונה אומר: "הנתונים מוכיחים כי הערבה התיכונה אינה רק חלוצה בענף החקלאות, אלא גם מובילה לאומית במימוש יכולות לייצור אנרגיה ירוקה מהשמש, שהינה דרך חשיבה אסטרטגית בערבה, בניצול השמש כמשאב טבעי, אורך היום והטמפרטורות הגבוהות, כיתרון יחסי, גם בחקלאות וכמשאב כלכלי. הפרסום של משרד האנרגיה והתשתיות מאפשר לראות לא רק את היכולת לייצר חשמל נקי, אלא גם את ההזדמנות העצומה שטרם מומשה בכל חלקי הארץ. הערבה מהווה מיקום אסטרטגי לייצור חשמל סולארי מהשמש לא רק על גגות אלא בשטחי המדבר העצומים, ואני מקווה כי המדינה תקדם ותתעדף תחום זה באזורנו , בעיקר כאשר קיים יעד לאומית לשנת 2030, לייצור מעל 30% מתצרוכת החשמל בישראל, מחשמל ירוק".

הפער מהממוצע הארצי: הערבה התיכונה (37%) עוקפת ב-164% את ממוצע המימוש הארצי שעומד על 14% בלבד. פוטנציאל הגגות: בעוד שבמבני ציבור המימוש נמוך יחסית, הערבה הצליחה לפרוץ את המחסום במבני המגורים – הגזרה המאתגרת ביותר לניהול (54% מהפוטנציאל הארצי). קירוי שטחים ציבוריים: בישראל קיימים 2,480 מגה-ואט לא מנוצלים בחניונים ומגרשי ספורט; הערבה כבר מסומנת כמי שמתחילה לממש שטחים אלו מעבר לגגות המסורתיים.

הפרסום של משרד האנרגיה והתשתיות מהווה מיפוי מפורט של פוטנציאל הגגות הסולאריים בישראל, המאפשר לראות את היקף היכולת לייצר חשמל נקי, והיכן נמצאות ההזדמנויות הגדולות ביותר שלא ממומשות. לפי הנתונים, הפוטנציאל הכולל לייצור חשמל סולארי על גגות מבנים בישראל עומד על כ-17 ג’יגה-ואט, אך שיעור המימוש בפועל נמוך יחסית ועומד על כ-14% בלבד.
מהמיפוי עולה עוד כי יותר ממחצית מהפוטנציאל, כ-54%, נמצא במבני מגורים. היתר מתחלק בין מבני ציבור, תעשייה ומסחר, לצד מבני משק וחקלאות ושימושים נוספים. בנוסף, מזוהה פוטנציאל משמעותי של כ-3.5 ג’יגה-ואט לקירוי שטחים ציבוריים, בהם חניונים, מגרשי ספורט, חניוני תחבורה ציבורית ובתי עלמין – שטחים שבחלקם הגדול אינם מנוצלים כיום לייצור אנרגיה.

המועצה אזורית הערבה התיכונה- תקיים את ועידת הערבה הראשונה ב-18-19 במאי בהשתתפות נשיא המדינה, שרים, ח"כים, מנכ"לי משרדי ממשלה, ראשי ארגונים ועוד- כאשר תחום פיתוח התשתיות והאנרגיה בערבה, יהווה חלק מרכזי בוועידה.

בצילום: פאנלים סולאריים במושב עין יהב בערבה התיכונה
צילום: שגיא קליין

שתפו ב:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

כתיבת תגובה

תגיות
אגף התנועה במשטרת ישראל (31) אילת (2079) אלי לנקרי (48) אלי לנקרי ראש עיריית אילת (193) בית חולים יוספטל (77) בסיס חיל הים (זי"ס) (25) דוברת משטרת מרחב אילת, פקד אפרת אקלר (87) דר' דרורי גניאל (59) המועצה האזורית חבל אילות (44) המועצה האזורית ערבה תיכונה (36) המשרד להגנת הסביבה (37) חבל אילות (121) חרבות ברזל (159) יוסי חן – מנכ"ל תאגיד התיירות העירוני (33) כביש 12 (54) כביש 25 (30) כביש 40 (115) כביש 90 (213) כביש הערבה (206) כיבוי אש אילת (130) מאיר יצחק הלוי (163) מד"א אילת (60) מד"א נגב (60) מועצת עיריית אילת (24) מינהל החינוך אילת (33) מירי קופיטו (27) מעבר הגבול ע״ש מנחם בגין (טאבה) (30) מפרץ אילת (118) משטרת אילת (402) משטרת ישראל (355) משרד התיירות (41) נגיף הקורונה (77) עיריית אילת (557) ערבה דרומית (31) ערבה תיכונה (169) פיליפ אזרד עיריית אילת (24) פרקליטות מחוז דרום (פלילי) (25) ראש עיריית אילת, אלי לנקרי (61) רונית זילברשטיין (116) רשות הטבע והגנים (46) רשות שדות התעופה (44) שדה התעופה ע"ש אילן ואסף רמון (77) שדה תעופה החדש "רמון" (51) תאגיד התיירות (35) תאגיד עירוני לתיירות אילת (38)