שר המודיעין–אלי כהן ביקר באילת ונפגש לדיון מקצועי עם הנהלת העירייה.
שתפו ב:

שר המודיעין–אלי כהן ביקר באילת ונפגש לדיון מקצועי עם ראש העירייה – מאיר יצחק הלוי והנהלת העירייה. בין הנושאים שעלו בדיון, המשך הפעלת אילת כ"אי ירוק", קידום יחסים עם איחוד האמירויות והפעלת פרויקט "ממריאים ממריאות"בקרב בנות האולפנה באילת לטובת שירות לאומי בתחום הסייבר.
השר שנמנה מבין תומכיה המובהקים של העיר אילת ושימש בתפקידו האחרון כשר הכלכלה, הדגיש כי הוא רואה עין בעין עם הנהלת העירייה את הצורך ההכרחי להמשיך ולהפעיל את העיר אילת כ"אי ירוק" למען כלכלת העיר אילת, העסקים ותושבי העיר. השר ציין, כי בהקשר של אילת נודעת חשיבות רבה ל"דרכון הירוק" שכידוע יוענק לכל מי שיתחסן (לאחר שתי מנות חיסון). כך יוכל כל מי שמחזיק ב"דרכון ירוק" להגיע לנפוש באילת במיוחד בתקופה הזו בה לא ניתן לטוס לחו"ל. "הדבר יבטיח את המשך התנעת הכלכלה באילת תוך שמירה על בריאות תושבי העיר והנופשים בה" הדגיש השר וציין כי על פי הצפי עד ל 1.2.21 צפויים להיות כ – 2 מיליון אזרחי ישראל בעלי "דרכון ירוק".
עוד בדיון העלה סגן וממלא מקום ראש העירייה – אלי לנקרי את ההזדמנות לקידום יחסים עם איחוד האמירויות בתחומי מסחר ותיירות לצד הצורך לקדם את הרחבת חוק אזור סחר חופשי לאילת. השר ציין כי משרדו יסייע ככל שיתאפשר גם בעניין זה.
לצד פעולות המשרד ציין השר, כי משרדו מוביל בשיתוף קרן רש"י פרויקט חינוכי בקרב בנות האולפנה המכשיר אותן במהלך כיתה י'-י"ב לטובת שירות לאומי בתחומי הסייבר והטכנולוגיה. ראש העירייה ציין, כי נשמח ליישם את התכנית באילת כחלק מעידוד ללימודי תחום הטכנולוגיה בכל בתי הספר. ראש העירייה עדכן, כי בבתי הספר התיכוניים פועלת תכנית "מגשימים" ללימודי סייבר ונשמח להעניק את ההזדמנות הזו גם לבנות האולפנה.
שתפו ב: